Powered by partypoker

Bouw Duikeldam

Planning

De productiestart van de windturbines kwam er in het najaar van 2012. De vergunningen voor het project werden reeds begin 2010 uitgereikt. Echter door de trage uitbouw van de netaansluiting kan de productiestart pas 2 jaar later aanvatten.

In werking

29 november 2012

Donderdag 29 november was het dan eindelijk zover: alle turbines konden onbemand draaien! Een heuglijk moment voor het hele team van Wase Wind en Fortech.

Meer nieuws >

29,9kV

8 november 2012

Sinds vorige week staat het inkoopstation van het windpark Duikeldam onder spanning: 29,9kV. Dit is meteen een primeur voor Vlaanderen, want het is het eerste middenspanningsnet op zo'n hoge spanning.

 

 

Windpark Duikeldam staat er !

12 oktober 2012

Wie de E34 voorbijrijdt heeft ze al gezien: de vier turbines van het windpark Duikeldam. Het heeft wat langer geduurd dan we hadden gehoopt, maar nu is het toch zover. De turbines Reinaert, Hermeline, Nobel en Isegrim staan recht.

Meer nieuws >

Open werf en feestelijke inhuldiging windturbinepark Duikeldam

zaterdag 15 september 2012

Klik hier voor meer info

Inkoopstation geplaatst

Eind juni werd het inkoopstation geplaatst bij windturbine 3. Het is de eerste keer dat we met één inkoopstation werken om alle windturbines op aan te sluiten.
Het inkoopstation loopt naar de hoogspanningskabine van Elia in Beveren. Verderop zal ook  het windpark van Electrabel in Sint-Gillis-Waas aansluiten op deze lijn.

 

Inkoopstation bij Duikeldam 3

Fundering

Juni/2012 Aan windturbines 4 en 2 is de fundering reeds gegoten. Er volgt deze maand nog een afwerking van de betonlaag, om deze zo weers- en scheurbestendig mogelijk te maken.
Daarna wordt deze aangeaard met de bergen grond van op het terrein en wordt de kraanplaats op zijn definitieve grootte afgewerkt.
Zo ligt alles klaar om de turbineopbouw te starten. Dit is gepland in september.


Fundering Duikeldam 2

Voorbereiding fundering

Juni/2012 Aan windturbines 1 en 3 is er nog iets meer werk. De roostering wordt er verder afgewerkt, waarna ook hier de fundering gegoten kan worden (50 vrachtwagens worden hiervoor gelost in één dag). Deze plekken worden ook afgewerkt om de opbouw zo vlot mogelijk te laten verlopen, na de vakantie.


Voorbereiding fundering Duikeldam 1

Start funderingswerken

Half maart werden de eerste funderingspalen geboord voor windturbine 3 (te tellen vanaf kant Antwerpen). Deze paalfundering bestaat uit 36 palen die tot 15 meter diep in de grond zitten. Met een paalboormachine wordt telkens een schacht in de grond gemaakt. Daarin wordt het wapeningsijzer aangebracht en vervolgens wordt de vijzel langzaam naar omhoog gehaald en wordt de schacht gevuld met beton.

 


Monteren wapening eerste paal

Afwerking toegangswegen

In februari werden de toegangswegen ijverig afgewerkt.

Start kabelwerken

07/12/11 werd getart met de aanleg van de elektriciteit Kabelwerken.


Kabelwerken windproject Duikeldam langs parallelweg
Fortech :: Samelstraat 21 A :: B - 9170 Sint-Gillis-Waas :: T: +32 (0) 3 225 10 01 :: F: +32 (0) 3 755 19 03 :: E: info(at)fortech.be