Powered by partypoker

Baggaart (oorspronkelijk plan)

Inplanting

Het windpark Baggaart is een windpark in ontwikkeling. Het omvat 6 windturbines op een lijn ten zuiden van de expresweg E34 in Moerbeke-Waas en Stekene. Dit windpark is tot stand gekomen in samenwerking met Engie die de 2 meest oostelijke  turbines (WT5 en WT6) zou bouwen en uitbaten.

 

Status

Eind 2017 werd de vergunningsaanvraag ingediend. Op 17 mei 2018 werd de omgevingsvergunning toegekend. In de zomer van 2018 werden echter ook 3 beroepen neergelegd. De uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen kwam er eind 2019. Deze vernietigde de vergunning omdat ze niet genoeg gemotiveerd was door de minister en ze stuurde het dossier in een bestuurlijke lus. De minister boog zich opnieuw over de inhoud van de vergunning en de motivatie ervan en verleende in november 2020 opnieuw een vergunning, echter alleen voor de windturbines in landbouwgebied, nl. WT4, WT5 en WT6. Daartegen werd opnieuw beroep aangetekend bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De Raad heeft nu het beroep verworpen. Deze vergunning is nu finaal.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte gehouden worden over het verloop van de procedure? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (deze mails komen ook aan bij onze collega's van Engie).

Fortech :: Samelstraat 21 A :: B - 9170 Sint-Gillis-Waas :: T: +32 (0) 3 225 10 01 :: F: +32 (0) 3 755 19 03 :: E: info(at)fortech.be