Powered by partypoker

15/09/12 Open werf en feestelijke inhuldiging windturbinepark Duikeldam


Fortech en Wase Wind zetten een nieuwe stap in hun ontwikkeling met de opbouw van het windpark Duikeldam. Begin september start de laatste fase van de opbouw van de vier windturbines ten zuiden van de E34 in Vrasene en Sint-Gillis-Waas. Daarom organiseren we op 15 september een open werf en feestelijke inhuldiging.

 

Fortech en Wase Wind willen iedereen van nabij laten kennis maken met windenergie en de opbouw van het windpark Duikeldam. De omvang van de 45 m lange wieken en de gondel (machinekamer) is moeilijk in te schatten eens de turbines draaien. Daarom organiseren we op zaterdag 15 september vanaf 15u30 een open werf waarop iedereen de onderdelen van de windturbine van nabij kan bekijken voordat ze worden gehesen. We zorgen voor energiezuinig vervoer voor de verplaatsingen tussen de werfplaatsen. 

 

“De bouwwerken zullen snel vorderen. Als de weersomstandigheden meezitten wordt er wekelijks een turbine rechtgezet. Daarom vieren we ook de feestelijke inhuldiging van dit nieuwe windpark op diezelfde dag.” zegt Chris Derde. De officiële opening vanaf 18u30 is in aanwezigheid van de Burgemeester van Beveren en Vlaams parlementslid, Marc Van de Vijver, en de Burgemeester van Sint-Gillis-Waas, Remi Audenaert.

 

Het park Duikeldam worden gebouwd door Fortech die eigenaar en uitbater van het park is. De vier windturbines zijn van het type Repower MM92. Ze hebben een vermogen van 2 MW, een masthoogte van 100 meter en een rotordiameter van 92,5 meter. Deze turbines zijn nog productiever dan de turbines van ons windpark Braemland I en II (E17, Kruibeke-Beveren).

 

Het windpark Duikeldam zal voldoende elektriciteit produceren voor 6.000 gezinnen. Kris Aper: “Deze 100% zuivere elektriciteit wordt door de coöperatieve Wase Wind geleverd aan gezinnen en bedrijven uit het Waasland en het Scheldeland.” De coöperatieve Wase Wind steunt dit park, net zoals ze het windpark Braemland ondersteunt en het nog te bouwen windpark BredeKop (ten zuiden van E17 in Zele-Berlare).
We hopen uiteraard dat ook u er bij bent zaterdag 15 september!

Praktisch
Zaterdag 15 september 2012
15u30 tot 18u30 : open werf
18u30 tot 21u : feestelijke opening
Locatie : Duikeldam in Vrasene (Beveren)
Vanaf de aangeduide auto – en fietsparking zijn er gratis fietsen en een huifkar om de verschillende werven te bezoeken. Doorlopend kinderanimatie

Powered by FTS
Fortech :: Samelstraat 21 A :: B - 9170 Sint-Gillis-Waas :: T: +32 (0) 3 225 10 01 :: F: +32 (0) 3 755 19 03 :: E: info(at)fortech.be